Videanu ia în calcul o eventuală criză a gazelor la iarnă

2009/06/15

Prim-vicepreşedintele PDL, Adriean Videanu, a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei, că PDL şi PSD au discutat despre eventualele soluţii prin care să fie evitată o eventuală nouă criză a gazelor la iarnă.

Videanu a spus că liderii PDL şi PSD au insistat ca autorităţile să găsească soluţii care să permită crearea condiţiilor pentru asigurarea securităţii energetice a României pe timp de iarnă.

El a menţionat că i-a informat pe liderii celor două partide despre discuţiile purtate în ultima şedinţă a Consiliului European pe tema energiei şi a afirmat că una dintre concluzii a fost că Rusia şi Ucraina au în continuare o dispută pe subiect.

“Trebuie să găsim soluţii pentru ca România să facă faţă unei eventuale crize a gazelor în perioada de iarnă. Trebuie să ne asigurăm că întreaga capacitate de înmagazinare, de 3,015 miliarde metri cubi, este folosită şi toată această cantitate va fi înmagazinată, şi să ne asigurăm stocuri suficiente de păcură şi de cărbune”, a mai precizat Videanu.

Premierul rus Vladimir Putin a avertizat, la începutul lunii iunie, că livrările de gaze ale Rusiei către Europa, prin intermediul Ucrainei, ar putea fi oprite la sfârşitul lunii iunie sau începutul lui iulie, dacă oficialii de la Kiev nu vor plăti gazele stocate în depozitele subterane.

În luna mai, Rusia a respins o propunere a premierului ucrainean Iulia Timoşenko, ca Ucraina să cumpere gaze destinate capacităţilor sale de stocare, în valoare de până la cinci miliarde de dolari, în contul tarifelor de tranzit care urmează să fie plătite de partea rusă, iar discuţiile s-au blocat.

mai mult pe Mediafax

Tags:

Comments are closed.

September 2017
M T W T F S S
« Aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Site Metter