Ucraina şi Rusia, bătaie pe resursele energetice din Marea Neagră Citeste mai mult: adev.ro/odi5t4

2016/09/15

Adevarul

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko a cerut Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei să iniţieze o procedură de arbitraj împotriva Rusiei pentru încălcarea Convenţiei ONU privind dreptul mării, potrivit site-ului oficial al preşedintelui ucrainean. „Ordon ministrului afacerilor externe al Ucrainei să semneze şi astăzi să trimită Federaţiei Ruse anunţul privind iniţierea unei proceduri de arbitraj, în conformitate cu Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite privind dreptul mării”, a declarat Poroşenko.

Motivul pentru iniţierea procesului îl reprezintă exploatarea resurselor energetice ale Ucrainei şi poluarea teritoriilor „cu impact negativ asupra ecologiei Mării Negre”.   Anterior, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia va folosi dreptul internaţional umanitar în cazul tuturor proceselor internaţionale intentate de Ucraina în ceea ce priveşte Crimeea.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko , a declarat că în zonele ocupate temporar din estul Ucrainei, şomajul ajunge la aproape 80%. Afirmaţia a fost făcută în timpul ceremoniei de înmânare a cheilor de la apartamente militarilor din oraşul Dnipro, transmite UNIAN.   „Ar trebuit să arătam diferenţa fundamentală între ceea ce se întâmplă în teritoriile ocupate – şomajul este de aproape 80%, umilirea persoanelor, a persoanelor în vârstă, dezordine în spitale, grădiniţe etc.” – a spus Poroşenko.

„Pe teritoriul eliberat facem tot posibilul pentru a restabili viaţa paşnică a Donbasului”, a mai spus preşedintele Ucrainei.   El a remarcat rolul special şi importanţa funcţiei militare a Serviciului de Transport Special de Stat, scrie Interfax-Ucraina.   „Funcţiile acestui serviciu sunt extrem de importante, pentru că în cele mai dificile timpuri – în anii 2014-2015 a fost necesar să se construiască fortificaţii, treceri de ponton, să se restaureze podurile distruse de inamic, noduri de infrastructură primii au apărut reprezentanţii Serviciului de Transport Special de Stat”, a spus şeful statului.   „Sunt încrezător că uniţi, ucrainenii sunt capabili să învingă orice inamic, să oprească agresiunea Federaţiei Ruse, care în mod perfid ne-a atacat şi a anexat Crimeea şi a asigurat invazia trupelor ruseşti în estul Ucrainei, plătind un preţ foarte mare: .. mai mult de 2500 de eroi ucraineni şi-au dat viaţa pentru dreptul nostru de a construi un nou stat”, a spus preşedintele.   Poroşenko a declarat că agresorul va fi învins, iar teritoriile ocupate vor fi eliberate.

Tags: , ,

Comments are closed.

November 2017
M T W T F S S
« Oct    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Site Metter