revista presei pe energie 14 iunie

2010/06/14

Romania Libera: Furnizorii de gaze cer creşterea tarifelor cu 30 la sută

Furnizorii de gaze naturale  din România au cerut scumpirea gazelor cu până la 30 la sută, a declarat duminică preşedintele Autorităţii Naţională de Reglementare în domeniul Energiei  (ANRE), Petru Lificiu, care a precizat că ANRE nu va ceda solicitărilor acestora, informează NewsIn.

“Furnizorii de gaze au cerut şi vor cere în permanenţă creşterea preţului, pentru că acesta este rolul lor. Noi nu vom ceda aşa uşor la astfel de solicitări, mai ales când solicitările lor sunt de genul «nu mă interesează, mie îmi dai»”, a declarat duminică, Petru Lificiu, prezent la Constanţa, la deschiderea Forumului Regional al Energiei FOREN 2010.

Acesta a menţionat, totodată, că a cerut operatorilor din sectorul de gaze să-şi asigure finanţarea afacerii.

“În această perioadă, băncile sunt mult mai relaxate când acordă finanţări companiilor din energie. Solicităm solidaritate numai pentru o perioadă, întrucât operatorii din gaze doar amână nişte costuri, venituri neîncasate, ei au afaceri sigure, au profit substanţial, nu este vorba de pierderi”, a încheiat Petru Lificiu.

Hotnews: Republica Moldova intentioneaza sa transporte energie prin Romania catre pietele europene

Republica Moldova intentioneaza sa construiasca doua centrale electrotermice, a caror energie sa o exporte prin Romania catre pietele europene, si un gazoduct pe relatia Iasi-Ungheni, a declarat, duminica, un oficial al Guvernului de la Chisinau.
Constructia acestor centrale electrotermice este planificata pentru viitorul apropiat”, a declarat Ilarion Popa, viceministru al Economiei, la deschiderea Forumului Regional al Energiei FOREN 2010, organizat la Neptun, relateazaMediafax.

Unitatile energetice vor fi realizate in localitatile Burlaceni si Ungheni, iar autoritatile moldoneve nu solicita finantare din partea Romaniei.

“Burlaceni este proiect mai vechi, care a fost stopat iar acum este revigorat, s-au schimbat actionarii. O parte din energia de aici va fi transportata in UE, prin Romania. Pentru statia de la Ungheni negociem cu partea romana sa facem o linie electrica Ungheni-Iasi, pentru ca 75% din energie produsa este preconitaza sa fie transportata in Romania. Saptamana viitoare vom discuta cu reprezentantii Ministerului Economiei”, a afirmat Popa.

Popa a adaugat ca interconexiunea sistemului electroenergetic al Republicii Moldovei cu cel al Romaniei va fi posibila doar dupa conectarea retelei cu cea a Ucrainei.

Ziare.com: Oficiali moldoveni si romani vor discuta despre doua noi centrale electrice

Oficiali ai Republicii Moldova vor discuta cu omologii din Romania despre realizarea liniilor electrice de interconexiune Ungheni-Iasi si Suceava-Balti, dar si despre centralele pe care Republica Moldova vrea sa le construiasca la Burlaceni (de 450 MW, in raionul Cahul) si la Ungheni (de 350 MW).

“De asemenea, cele doua parti urmeaza sa discute si despre proiectul gazoductului Ungheni-Iasi”, a declarat duminica, la Constanta, Ilarion Popa, vice-ministrul Economiei din Republica Moldova, prezent la deschiderea Forumului Regional al Energiei FOREN 2010.

Totodata, Ilarion Popa a vorbit si despre problemele inregistrate de sectorul energetic din Republica Moldova.

“Printre aceste probleme se regasesc lipsa de resurse energetice proprii, eficienta energetica redusa, nivelul redus al resurselor de energie regenerabila, amplasarea neuniforma a unitatilor de productie de energie, uzura avansata a echipamentelor energetice (60-70% din acestea au durata de viata depasita), dar si volumul insuficient al investitiilor”, a afirmat vice-ministrul Economiei din Republica Moldova.

Money.ro: Iulian Iancu: Ar fi fost ideal un holding în sectorul energetic, în locul celor două companii-gigant

Preşedintele Comisiei pentru Industrie din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu, a declarat că ar fi fost ideal un holding în sectorul energetic format din societăţile care vor intra în componenţa Electra şi Hidroenergetica şi că ar fi bine ca aceste două companii să alcătuiască o singură entitate.

“Ar fi fost ideal un holding cu toate adeste companii din Electra şi Hidroenergetica, însă, decât lipsa unei decizii, este bună şi o astfel de decizie, până la înfiinţarea holdingului”, a declarat, duminică, Iulian Iancu, prezent la deschiderea Forumului Regional al Energiei FOREN 2010.

De asemenea, acesta a menţioat că sunt necesare investiţii de 21 de mii de miliarde dolari până în 2030, la nivel global, în sectorul de energie, pentru a face faţă creşterii consumului de energie la nivel mondial. Din acestea, 5.600 de miliarde dolari ar fi necesarul de investiţii în producţia de energie şi 2.500 miliarde dolari până în 2020 în energie regenerabilă (din care 1.600 miliarde în SUA şi China).

Electra SA ar urma să fie formată din complexurile energetice Turceni, Rovinari şi Craiova, precum şi din Nuclearelectrica, SH Râmnicu Vâlcea, SH Sibiu, SH Târgu Jiu, dar şi din unele sucursale (fără personalitate juridică) din structura Hidroelectrica- filiala Hidroserv Râmnicu Vâlcea, sau Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO).

Hidroenergetica va fi alcătuită din Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucureşti, sucursale din structura Termoelectrica (S.E. Paroşeni şi Termoserv Paroşeni), unele sucursale din structura Hidroelectrica (SH Bistriţa, SH Buzău, SH Cluj, SH Curtea de Argeş, SH Haţeg, SH Porţile de Fier, SH Oradea, SH Sebeş şi SH Slatina), filiale ale Hidroelectrica (Hidroserv Bistriţa, Hidroserv Slatina, Hidroserv Porţile de Fier, Hidroserv Curtea de Argeş, Hidroserv Sebeş, Hidroserv Haţeg şi Hidroserv Cluj), precum şi o parte din Compania Naţională a Huilei.

Bursa: Contestarea înfiinţării “Electra”şi “Hidroenergetica”, un truc ieftin al sindicatelor

Federaţia Sindicală “Hidrosind” din “Hidroelectrica” SA a depus la Registrul Comerţului o opoziţie faţă de reorganizarea sectorului energetic şi înfiinţarea noilor companii energetice “Electra” şi “Hidroenergetica”. Directorul general al “Hidroelectrica”, Mihai David, care se ocupă şi de înfiinţarea “Hidroenergetica”, a declarat: “Gestul < Hidrosind > este rezultatul inconştienţei unor lideri sindicali a căror principală ocupaţie este aceea de a se < lupta > pentru sporuri şi diurne mari. Nu este treaba niciunui sindicat din lume să se substituie patronatului în ceea ce priveşte forma de organizare a proprietăţii acestuia. Sindicatele, prin definiţie, trebuie să aibă grijă de salariaţi”.
Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, domnul David mai susţine că liderii “Hidrosind” îşi depăşesc competenţele şi pun în pericol un proiect menit să reformeze în sens profund un sector economic aflat în dificultate. Şeful “Hidroelectrica” a subliniat: “Formula de contestare aleasă de aceşti lideri de sindicat este un truc ieftin şi lipsit de orice demnitate. Sunt sigur că opoziţia domniilor lor faţă de modernizarea domeniului energetic românesc nu va fi luată în considerare din simplul motiv că liderii de sindicat ai Federaţiei “Hidrosind” nu au, în niciun fel, competenţa necesară pentru a se pronunţa asupra reformei din energie şi nici calitate procesuală în această speţă”.

Money.ro: ANRE: Furnizorii au cerut scumpirea gazelor chiar cu până la 30%, dar nu vom ceda aşa uşor

Furnizorii de gaze naturale din România au cerut scumpirea gazelor cu până la 30%, a declarat duminică preşedintele Autorităţii Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Petru Lificiu, care a precizat că ANRE nu va ceda solicitărilor acestora.

“Furnizorii de gaze au cerut şi vor cere în permanenţă creşterea preţului, pentru că acesta este rolul lor. Fiecare cere diferite procente, s-a ajuns chiar şi până la 30%. Acum nu pot face o sinteză cu cine şi cât a cerut. Noi nu vom ceda aşa uşor la astfel de solicitări, mai ales când solicitările lor sunt de genul «nu mă interesează, mie îmi dai»”, a declarat duminică, Petru Lificiu, prezent la Constanţa, la deschiderea Forumului Regional al Energiei FOREN 2010.

Acesta a menţionat, totodată, că a cerut operatorilor din sectorul de gaze să-şi asigure finanţarea afacerii.

“În această perioadă, băncile sunt mult mai relaxate când acordă finanţări companiilor din energie. Solicităm solidaritate numai pentru o perioadă, întrucât operatorii din gaze doar amână nişte costuri, venituri neîncasate, ei au afaceri sigure, au profit substanţial, nu este vorba de pierderi”, a adăugat Petru Lificiu.

Bursa: Investitorii chinezi invitaţi să se implice în infrastructura şi energia ţării noastre

Secretarul de stat Maria Pârcălăbescu a lansat, în cadrul Forumului de afaceri romano-chinez de la Shanghai, o invitaţie investitorilor chinezi de a participa la realizarea unor obiective de interes în România, cu referire la proiectele din domeniul infrastructurii şi energiei.
Specialiştii în probleme de energie din cadrul delegaţiei române au purtat discuţii cu mari companii chinezeşti de profil, pentru colaborări în posibile proiecte în sectorul de producere şi transport energie, în condiţii de protecţie a mediului înconjurător precum şi a energiei din surse regenerabile. Totodată, au fost abordate şi posibile modalităţi de finanţare, respectiv credit furnizor, parteneriat public privat, BOT (constructie – operare – transfer de proprietate), arată un comunicat al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

money.ro: Nabucco este prioritate pentru Bulgaria, South Stream încă ridică probleme, spune un oficial bulgar

Gazoductul Nabucco este o prioritate pe termen lung pentru Bulgaria, în timp ce proiectul rus South Stream încă mai ridică semne de întrebare, a declarat sâmbătă Marin Raikov, viceministru de externe, transmite Sofia News Agency.

Raikov a făcut această declaraţie la conferinţa intitulată “Bulgaria şi Europa: Securitatea noastră energetică”, organizată de biroul de informare al Parlamentului European la Sofia.

Oficialul bulgar nu a detaliat care sunt problemele cu South Stream, a spus doar că unele dintre ele ţin de politica externă odată cu schimbarea din Ucraina şi acordurile care acum au fost încheiate între Kiev şi Moscova.

Potrivit viceministrului de externe, Nabucco este un proiect inovator, care poate servi drept model pentru parteneriatul public-privat multiplu în transportarea transfrontalieră a gazului natural.

“Bulgaria va lucra cu partenerii europeni, aşa încât până la sfârşitul anului să putem încheia toate procedurile necesare pentru a putea începe construcţia”, a declarat Raikov.

El a adăugat, totuşi, că executivul caută o soluţie pentru obiectivul strategic de diversificare şi integrare a pieţelor europene în viitoarea realizare a coridorului sudic şi din această perspectivă a spus că îşi doreşte o nouă evaluare a South Stream de către instituţiile europene.

“Consolidarea legăturilor dintre politica energetică a Bulgariei şi cea europeană este emblema actualului cabinet şi se află în fruntea agendei sale. Lucrăm la restructurarea sectorului nostru energetic pentru a ajunge la eficienţă şi independenţă energetică”, a subliniat Raikov.

Vineri, la o întâlnire cu ambasadorii UE din Bulgaria, premierul Boiko Borisov a făcut o declaraţie şocantă spunând că Bulgaria se retrage din oleoductul Burgas-Alexandroupolis, proiect energetic pe care le are cu Rusia. Declaraţia premierului a fost urmată de un comunicat oficial al cabinetului care explica faptul că guvernul este în aşteptarea unei evaluări oficiale a impactului asupra mediului al proiectului. Comunicatul a fost urmat de noi declaraţii ale premierului, care prognoza o evaluare negativă. Ministrul economiei, Traicio Traikov, a părut iniţial luat prin surprindere de afirmaţiile lui Borisov şi a declarat că subiectul nu a fost discutat încă, iar cabinetul nu a luat o decizie oficială cu privire la conducta petrolieră.

Declaraţiile oficialilor de la Sofia au generat o avalanşă de articole în presa rusă, unele anunţând că Bulgaria nu numai că a renunţat la două-trei proiecte energetice majore pe care Rusia le dezvolta în Bulgaria, dar şi că atitudinea faţă de South Stream este, în cel mai bun caz, “călduţă”.

RIA Novosti: Bulgaria prioritizes Nabucco over South Stream gas pipeline

The European Nabucco gas pipeline project is more important for Bulgaria than the Russia-backed South Stream project, Bulgaria’s deputy foreign minster said.

Bulgarian media cited Marin Raykov as saying on Saturday that the Russian project “raises a lot of questions,” while the Nabucco is an innovative project, which may serve as an example of an efficient state-private partnership in energy sphere.

“Bulgaria will work with its European partners to complete by the end of 2010 all the procedures necessary to start the construction [of the Nabucco pipeline],” Raykov said.

The diplomat added that his country would strive to become “independent and efficient” in its energy policy.

The 3,300-kilometer Nabucco pipeline construction project is estimated at $7.9 billion, and will transfer natural gas from the Caspian region through Azerbaijan, Georgia, Turkey, Bulgaria, Hungary, Romania, and Austria, bypassing Russia. The pipeline is to pump 20-30 billion cubic meters of gas annually.

The EU-backed Nabucco pipeline is widely considered a rival to the South Stream project, which will pump 63 billion cubic meters of Russian natural gas annually to Bulgaria, Italy and Austria and is part of Russia’s efforts to cut dependence on transit nations, particularly Ukraine and Turkey.

Bulgaria said on Friday that two other joint projects with Russia – the Burgas-Alexandroupolis oil pipeline and a nuclear power plant in Belene – were “economically unprofitable and unreasonable.”

Bulgarian Prime Minister Boiko Borisov said the country could reject plans to develop the Burgas-Alexandroupolis oil pipeline project with Russia and Greece due to environmental concerns and fold the nuclear power plant construction, which was being carried out by Russia’s AtomStroyExport, because of a lack of investors.

RIA Novosti: Bulgaria backs off dismissal of oil pipeline with Russia, Greece

Bulgaria has not taken a final decision on rejecting plans to develop the Burgas-Alexandroupolis oil pipeline project with Russia and Greece, Bulgarian Prime Minister Boiko Borisov said on Friday.

“We will take a final decision on the project only once an assessment is ready on the environmental impact of Burgas-Alexandroupolis. At the present time, we see that the project is economically unprofitable and unreasonable. Moreover, we have promised our voters to protect the environment,” a statement from Borisov’s press office said.

Russia, Greece and Bulgaria signed a contract in 2007 on the joint construction of the Burgas-Alexandroupolis oil pipeline.

Earlier on Friday, Bulgarian news agency BGNES quoted Borisov as saying Bulgaria would not go ahead with the project, or the construction of a nuclear power plant in Belene.

The country’s energy minister, however, said Sofia had yet to make a decision on halting either project, which both involve Russia.

“The Cabinet has not yet said that we won’t take part in the Burgas-Alexandroupolis pipeline project or suspend the construction of the Belene Nuclear Power Plant,” BGNES quoted Traicho Traikov as saying.

Borisov had said Bulgaria would not take part in the oil pipeline project because Burgas region residents were against it and also because the route goes through protected areas.

He said the construction of the nuclear power plant, which was being carried out by Russia’s AtomStroyExport, had been frozen because of a lack of investors.

“There is no clear indication when Bulgaria will get back the money invested in the Belene nuclear power plant construction. We are ready to sit and discuss the cost of the investment with anyone who is ready to name a figure,” Borisov was quoted as saying.

Russia’s state nuclear power equipment and service export monopoly AtomStroyExport won a tender to build and deliver essential equipment for the nuclear power plant in Belene in 2005. In early 2008, AtomStroyExport signed a contract worth around 4 billion euros ($5.8 billion) for the plant’s construction.

ITAR TASS: Beijing, Astana agree on building second segment of China-Kazakhstan gas pipeline

CNPC and KazMunayGaz have pledged cooperation in building the second segment of the China-Kazakhstan gas pipeline, CNPC said on Sunday.

The sides will jointly build the pipeline, which will bring gas to southern Kazakhstan, and consider gas deliveries from the Caspian region to China. They will also encourage gas exports from other Central Asian countries to China and gas transit.

The Chinese-Kazakh gas pipeline is an important part of the China-Central Asia line. The first segment of 1,300 kilometers starts on the Uzbek-Kazakh border and ends in China’s Horgos. It was put to service in December 2009. The second segment of 1,400 kilometers will go through Kazakhstan and have the rated capacity of ten billion cubic meters of gas per year.

ITAR TASS: Miller says Gazprom has not changed its gas production plans

Russia’s gas utility Gazprom has not changed its gas production plans despite growing demand on the European market, the Prime-Tass economic news agency said on Friday, quoting Gazprom head Alexei Miller as saying.

“Despite a good reserve accumulated in the first four months (of 2010), we have not revised our plans. We shall see,” he said.

According to Miller, the first four months of 2010 showed good dynamics in gas demand on the European market. “But, regrettably, in May and early June there was a slight decrease,” he said and attributed it to the general economic situation in the European Union.

“Market tendencies are beginning to change in respect of certain EU countries,” Miller said and added that Gazprom would watch the market situation closely.

Novinite: Bulgaria PM Denies Stirring Chaos with Energy Projects Talk

Bulgaria PM Denies Stirring Chaos with Energy Projects Talk: Bulgaria PM Denies Stirring Chaos with Energy Projects Talk
Bulgaria’s Prime Minister, Boyko Borisov, was in the city of Blagoevgrad Saturday to give diplomas to graduates from the College for Tourism. Photo by BGNES

The project for the oil line Burgas-Alexandroupolis is unprofitable from economic stand point and no one will sign under it, Bulgaria’s Prime Minister, Boyko Borisov, reiterated Saturday.

Borisov voiced his conviction about the oil line in the southern city of Blagoevgrad where he gave diplomas to graduates from the College for Tourism and opened a children sports competition, organized by the local branch of his Citizens for European Development of Bulgaria (GERB) party.

On Friday, at a meeting with EU Ambassadors to Bulgaria, Borisov, made headlines when he said Bulgaria is pulling out of the project. His statement was swiftly followed by an official press release of the cabinet, explaining the government will, after all, wait for the official environmental assessment, followed again by new comments on the part of the PM, forecasting a negative assessment. Economy Minister, Traicho Traikov, at first appeared stunned by Borisov’s words, and declared the issue has not been discussed and the cabinet had not made an official decision on the oil line.

Borisov denied Saturday accusations that he threw a bomb, insisting he told the Ambassadors the truth, and the fact that the countries involved in the project (Bulgaria, Russia, and Greece) have not slated any money in their state budgets for it is undisputable.

“This is how I answered the Greek Ambassador’s inquiry. I was not a bomb; it was the truth – the oil line is unprofitable. Do you want to go to Burgas now and ask local people if they want a tanker entering their sea every day during the beach season? What is important for me is what Bulgarians think. If we visit the “Trakiya” highway, we will se construction works going on. It we go to Burgas-Alexandroupolis, we will see nothing, just meadows and woods,” Borisov said.

The Prime Minister also touched on his other statement that turned into breaking news Friday – that Bulgaria is freezing the construction of the second Nuclear Power Plant in the Danube town of Belene, saying Saturday that the work there can start as early as the next day on condition the State finds a strategic investor.

“Right now there is just a pond there and nothing else; a pond costing EUR 2 B. My predecessor, Sergey Stanishev, broke ground, announcing that Bulgaria’s participation in the project will cost EUR 4 B, but we ended up needing EUR 13 B. Where can we get this money from – health care, education, or from those on welfare?” Borisov pointed out.

Novinite: Bulgaria: ‘Nabucco’ Gas Line Tops Russian ‘South Stream’

Bulgaria: Nabucco Gas Line Tops Russian South Stream: Bulgaria: 'Nabucco' Gas Line Tops Russian 'South Stream'
Bulgaria’s Deputy Foreign Minister, Marin Raykov, participated Saturday in the conference titled: “Bulgaria and Europe: Our Energy Security,” organized by the EP office in Sofia. Photo by BGNES

The Nabucco gas line is a long-term, prime priority for Bulgaria while the Russian South Stream still raises many questions, Deputy Foreign Minister, Marin Raykov, says.

Raykov spoke Saturday during the conference titled: “Bulgaria and Europe: Our Energy Security,” organized by the information office of the European Parliament in Sofia.

Raykov failed to define the exact issues with “South Stream,” only saying some of them involve foreign policies over political change in the Ukraine and agreements now reached between Kiev and Moscow.

According to the Deputy Foreign Minister, Nabucco is an innovative project that can serve as a model for multiple public-private partnership in the trans-border transportation of natural gas.

“Bulgaria will work with its European partners so that by the end of the year we can conclude all procedures needed before construction can begin,” Raykov said, but added that the government also sees a solution for the strategic tasks for diversification and integration of European markets in the future realization of the south corridor, and for this reason wishes a new take on “South Stream” by European institutions.

“Deepening ties between Bulgaria’s energy policy and the European one is the trade mark of the current cabinet and tops the country’s agenda. We are working on restructuring our energy sector in order to achieve energy independence and efficiency,” Raykov pointed out.

Only a day ago, at a meeting with EU Ambassadors to Bulgaria, Bulgaria’s Prime Minister, Boyko Borisov, made headlines when he said Bulgaria is pulling out of the project. His statement was swiftly followed by an official press release of the cabinet, explaining the government will, after all, wait for the official environmental assessment, followed again by new comments on the part of the PM, forecasting a negative assessment. Economy Minister, Traicho Traikov, at first appeared stunned by Borisov’s words, and declared the issue has not been discussed and the cabinet had not made an official decision on the oil line.

The statements stirred a flurry of articles in the Russian press with some reporting that not only had Bulgaria stricken 2 of the 3 major Russian energy projects in the country, but its attitude towards “South Stream” is, at best, “lukewarm.”

Novinite: Bulgaria’s Ex PM Strikes Back at Borisov over Russian Energy Projects

Bulgaria: Bulgaria's Ex PM Strikes Back at Borisov over Russian Energy Projects
Socialist leader and ex PM Sergey Stanishev has spoken in favor of the Russian-sponsored energy deals his cabinet sealed back in 2008. Photo by BGNES

The development of the Russian-sponsored energy projects is strategically important for Bulgaria, according to former PM and socialist opposition leader, Sergey Stanishev.

Speaking on Sunday, Stanishev has criticized his successor, Boyko Borisov, for his recent statements that Bulgaria could not afford the construction of the Belene Nuclear Power Plant and the Burgas-Alexanroupolis oil pipeline.

On Friday, statements of Prime Minister Boyko Borisov led everybody to believe that his government was withdrawing from the Burgas-Alexandroupolis project. Borisov later clarified his words to mean that the Cabinet was still considering it but still criticized the planned pipeline for its environmental impact and economic unfeasibility. He also said Bulgaria was freezing the construction of the Belene nuclear power plant because it did not have the necessary EUR 13 B.

“The big issue is that Bulgaria will lose many strategic advantages from the freezing of the Belene project. This project has been technically prepared in the best possible way, and will increase Bulgaria’s energy independence. Another advantage is the cheaper electricity production price, and the environment-friendly nature of nuclear energy,” Stanishev declared adding that without the Belene NPP Bulgaria will not be able to meet its commitment to the EU to reduce its greenhouse gas emissions by 16% by 2020.

“I fail to understand where these enormous sums came from – EUR 13 B?! The construction contract with Atomstroyexport was signed for EUR 4 B,” stated the Socialist leader whose government in 2005-2009 negotiated with Russia the deals for the Belene nuclear plant, the Burgas-Alexandroupolis oil pipeline, and the South Stream gas transit pipeline.

On Saturday, PM Boyko Borisov estimated the cost of the Belene project at EUR 13 B based on the deal recently signed by Russia and Turkey for the construction of a NPP in Turkey which will be twice larger than the one in Belene in terms of production capacity.

“The very construction of the nuclear plant in this time of economic crisis is a huge engine for the economy,” he claimed.

“There is a huge difference between us and the Gulf of Mexico. They are extracting oil there, while in the Gulf of Burgas the tankers will get unloaded and the oil will be pumped from the port when the pipeline is completed. But this is happening right now as well because of the refinery,” said the former PM with respect to Borisov’s criticism of the Burgas-Alexandroupolis project based on the oil spill in the Gulf of Mexico.

“When a prime minister is making a statement, this is the position of the state and cannot go without consequences. We have witnesses numerous occasions of the current government changing its mind on important issues within a few days,” declared Stanishev.

Tags: , , , , ,

Comments are closed.

October 2017
M T W T F S S
« Sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Site Metter