Presedintele Asociatiei Producatorilor din Ohio: Exploatarea gazelor de sist e sigura, dar perfectibila

2012/11/13

Ziare.com: Eric L. Burkland, presedintele Asociatiei Producatorilor din Ohio, afirma ca exploatarea gazelor de sist va revitaliza economia statului american, al treilea ca marime a sectorului manufacturier din SUA.

Intrebat de Ziare.com daca problema protejarii mediului este la fel de acuta ca si in Romania, unde controversa a dus la blocarea temporara a explorarilor zacamintelor de gaze de sist, Burkland a raspuns ca, in opinia sa, este o tehnologie de exploatare sigura, dar perfectibila.

In urma descoperirii unor zacaminte uriase de formatiuni de roci ce contin gaze naturale, Ohio este in plin proces de explorare si exploatare a acestora, actiune ce va duce la renasterea economiei afectate de criza naturala.

“Suntem convinsi ca tehnologia este sigura pentru apele subterane. Desigur, nimic nu e perfect, si exista ingrijorari cu privire la lichidele utilizate la fracturarea rocilor si modalitatea in care acestea sunt gestionate dupa utilizare”, a raspuns Burkland.

Cu toate acestea, spune liderul producatorilor din Ohio, “in stat avem puturi adanci. Tehnologia se schimba, se gasesc noi modalitati de a scoate substantele chimice din lichide. Acest stat a beneficiat de pe urma greselilor facute in alte state. Oamenii se simt linistiti, stiind ca exista standarde bune de siguranta”.

“Dar da, la inceput am avut si noi controverse similare cu cele din Romania”, explica acesta, admitand ca “pot exista probleme, daca nu se respecta standardele de siguranta”.

Tags:

Comments are closed.

January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Site Metter