Mediafax: Ucraina va apela la Tribunalul Internaţional dacă Rusia nu va reduce preţul gazelor

2011/09/05

Ucraina va apela la Tribunalul Internaţional dacă Rusia nu îi va oferi un preţ mai bun la gazele naturale şi nu va accepta o fuziune între compania naţională de petrol şi gaze Naftogaz şi grupul rus Gazprom, a declarat preşedintele ucrainean, Vladimir Yanukovich.

“Ne confruntăm cu o situaţie în care Ucraina pierde bani mulţi pe gazele ruseşti. Dacă Rusia nu va accepta să ofere condiţii mai bune în privinţa livrărilor de gaze, cu siguranţă va trebui să mergem la Tribunalul Internaţional. Sper că vom avea destulă înţelepciune pentru a ajunge la o soluţie comună, fără tribunal. Consider că tribunalul va fi soluţia de ultim moment“, a afirmat oficialul ucrainean.

Un purtător de cuvânt al preşedintelui rus Dmitri Medvedev a declarat că acordul pe gaze dintre Moscova şi Kiev trebuie dus la bun sfârşit şi nu poate fi revizuit “într-o singură direcţie”.

“Rusia este pregătită să-şi apere poziţia privind acordul în orice tribunal şi va acţiona strict în conformitate cu acest document”, a afirmat Natalia Timakova, reprezentanta preşedinţiei ruse, citată de agenţia de ştiri Ria.

Un purtător de cuvânt al premierului rus Vladimir Putin a declarat vineri că orice revizuire a contractului este condiţionată de o fuziune între Naftogaz şi Gazprom.

Întrebat dacă această variantă ar fi posibilă, Yanukovich a afirmat că fuziunea nu este luată în calcul.

Tags: ,

Comments are closed.

September 2017
M T W T F S S
« Aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Site Metter