Iulian Iancu: Listarile actiunilor detinute de stat în energie se vând pe o piata dezavantajoasa

2011/03/18

Presedintele Comisiei pentru Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, Iulian Iancu, sustine ca listarea pachetelor de actiuni ale companiilor din sectorul energetic, în 2011, nu este favorabila statului român, neexintând conditii bune de piata.

‘Piata este la pamânt, iar statul român vinde pachetele de actiuni detinute la companiile profitabile din energie. Nu este momentul potrivit pentru a lista pachete de actiuni la aceste companii. De asemenea, vor fi afectate si actiunile Fondului Proprietatea, pentru ca piata nu este într-un moment avantajos pentru astfel de decizii strategice’, a afirmat, miercuri, Iulian Iancu, la o conferinta pe tema listarilor la Bursa a companiilor din sectorul energetic.

Oficialul român a mentionat ca România vinde pachete de actiuni în momentul în care Ungaria cumpara înapoi pachetul vândut din compania nationala de energie.

‘Noi vindem actiuni de la Petrom, iar ceilalti actioneaza invers. Ungaria cumpara înapoi de la Rusia. Societatile românesti nu sunt avantajate si nu vor avea, în urma listarilor, resursele financiare necesare pentru realizarea investitiilor propuse’, sustine Iulian Iancu.

De asemenea, acesta a precizat ca vânzarea pachetelor de actiuni la companiile detinute de stat nu reprezinta o modalitate buna de întarire a Bursei de Valori Bucuresti.

‘Printre motivele anuntate si enuntate pentru care au loc listarile se numara acela ca trebuie sa întarim Bursa. Este ca si cum am întari un teren de fotbal vânzând jucatorii echipei’, a mentionat presedintele Comisiei de Industrii si Servicii. AGERPRES

Tags:

Comments are closed.

February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728