Guvernul Romaniei – Biroul de presa: Sedinta de Guvern din 28.04.2010

2010/04/28

Grup de lucru pentru încurajarea fabricării autovehiculului electric în România

GUVERNUL ROMANIEI

Guvernul a decis, în şedinţa de astăzi, constituirea unui Grup de lucru interministerial pentru stabilirea unei strategii de încurajare a fabricării autovehiculului electric în România, a anunţat la finalul şedinţei Executivului, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu.
“După cum ştiţi, cei doi producători din România –Renault şi Ford – sunt printre pionierii cercetării în zona autovehiculului electric şi cred că este o mare oportunitate, în ideea de a încerca să dezvoltăm şi să încurajăm utilizarea autovehiculului electric”, a afirmat Adriean Videanu.
Grupul de lucru este condus de consilierul de stat în Aparatul de lucru al primului-ministru, Dan Lazăr, care va avea în coordonare reprezentanţi ai Ministerului Economiei, ai Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, ai Ministerului Finanţelor Publice, ai Ministerului Mediului şi Pădurilor, precum şi ai Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică.
Dezvoltarea industriei automobilelor electrice face parte din perspectiva noii politici industriale pe care Uniunea Europeană doreşte să o promoveze după ieşirea din recesiune şi se numără printre priorităţile actualei preşedinţii spaniole a UE, ca măsură pentru combaterea schimbărilor climatice.
În acelaşi timp însă, economia ecologică este una dintre priorităţile strategiei pentru creştere economică şi locuri de muncă „UE 2020”.

Grup de lucru interministerial pentru taxa de poluare auto
La cererea primului-ministru Emil Boc, astăzi a fost înfiinţat un Grup de lucru interministerial care să analizeze eventuale modificări ale taxei de poluare auto începând cu 2011, a declarat într-un briefing de presă, la finalul şedinţei Executivului, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.
Grupul va fi coordonat de Ministrul Mediului şi Pădurilor, iar din acesta va face parte câte un reprezentat al Ministerului Economiei Comerţului şi Mediului de Afaceri, al Ministerului Finanţelor Publice, al Departamentului pentru Afaceri Europene şi un consilier al primului-ministru, a menţionat Ioana Muntean.

Emitent: Guvernul Romaniei – Biroul de presa

Tags: ,

Comments are closed.

October 2017
M T W T F S S
« Sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Site Metter