Gazprom și-a recunoscut vina privind abuzul de poziție dominantă și încălcarea regulilor competiției în UE

2015/09/16

evz.ro

Luni, 28 septembrie, este termenul limită în care compania rusă Gazprom PJSC ar fi trebuit să reacționeze în fața acuzațiilor privind abuzul de poziție dominantă și încălcarea regulilor competiției în Uniunea Europeană.

Este vorba despre procesul declanșat de Comisia Europeană împotriva gigantului rus, care deține totodată majoritatea în producția, transportul și distribuția de gaz, ba în anumite locuri chiar și procente importante și decizia în companii de producție mari consumatoare de gaz din Europa.

Înaintea acestui termen limită și a răspunsului oficial, formal, ce va fi luat în considerație de Comisie, Gazprom PJSC a trimis un draft de propunere, de înțelegere prealabilă procesului, pentru a închide procedura Uniunii Europene și a bloca posibile amenzi anti-trust care se pot ridica la cifre amețitoare, când e vorba despre 5% din cifra de afaceri anuală a companiei, la nivel european.

Comisia Europeană „poate confirma că a primit un set de propuneri de angajamente din partea Gazprom, care vor fi evaluate cu atenție” a declarat purtătorul de cuvânt al UE, Ricardo Cardoso. „Sperăm să discutăm această propunere cu reprezentanții Comisiei, în viitorul apropiat, pentru a ajunge la un acord de rezolvare a problemei”, a anunțat și Gazprom într-un comunicat, susținând că va prezenta planul în format scris, ca răspuns la întrebările, observațiile și acuzațiile Comisiei de încălcare a regulilor UE până la 28 septembrie.

Tags: ,

Comments are closed.

November 2017
M T W T F S S
« Oct    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Site Metter