Gazprom caută un nou contractor care să construiască gazoductul Turkish Stream

2015/07/10

Agerpres

Grupul energetic Gazprom a decis să anuleze contractul semnat cu furnizorul italian de servicii petroliere Saipem vizând construire gazoductului Turkish Stream, urmând ca în scurt timp să caute un nou contractor care să construiască acest gazoduct destinat transportului de gaze naturale din Rusia în Turcia, via Marea Neagră, transmite RIA Novosti.

‘South Stream Transport B.V a informat Saipem S.p.A. despre anularea contractului privind construirea primului segment din secțiunea subacvatică a conductei, acord convenit în timpul realizării proiectului ‘South Stream’ în 2014′ a informat miercuri South Stream Transport, o subsidiară deținută în întregime de Gazprom. Compania precizează că a decis să anuleze contractul din cauza imposibilității ajungerii la un acord cu privire la multe aspecte comerciale legate de acest proiect.

Saipem urma să înceapă lucrările de construcție la Turkish Stream în cursul acestei luni, cu obiectivul ca prima linie din viitorul gazoduct să fie gata în luna decembrie 2016.

La finele lunii trecute, directorul financiar de la Gazprom, Andrei Kruglov, a spus că Gazprom are suficiente fonduri pentru a construi prima dintre cele patru linii care vor forma gazoductul Turkish Stream. Andrei Kruglov a precizat atunci că Gazprom nu a decis încă dacă va construi singur sau împreună cu alți parteneri prima linie cu o capacitate de 15,75 miliarde metri cubi a gazoductului Turkish Stream.

Viitoarea conductă Turkish Stream va traversa Marea Neagră pentru a ajunge până la granița dintre Turcia și Grecia, de unde ar putea să ajungă la consumatorii din sudul Europei. Conform acordului preliminar convenit în luna decembrie 2014 de Gazprom și compania turcă Botas, capacitatea totală a întregului proiect Turkish Stream este estimată să ajungă la 63 miliarde metri cubi pe an, dintre care 43 de miliarde metri cubi ar urma să fie dedicată Turciei.

Grupul rus Gazprom, cel mai mare producător mondial de gaze naturale, asigură o treime din necesarul de gaze naturale al Europei și jumătate din aceste livrări trec prin Ucraina.

Tags:

Comments are closed.

December 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Site Metter