Gazprom bate ultimul cui in cosciugul South Stream: Europa, iata de unde iti vei lua gazele!

2015/01/15

ziare.com

Directorul executiv al Gazprom a confirmat, miercuri, ca proiectul South Stream – conducta care ar fi trebuit sa transporte gazele rusesti direct in Europa, ocolind Ucraina – este ingropat, insistand asupra faptului ca proiectul vital pentru companie a devenit gazoductul pana in Turcia.

Declaratia acestuia a venit in contextul vizitei a comisarului european pentru Energie, Maros Sefcovic, la Moscova.

“South Stream a murit. Iar pentru Batranul Continent nu va exista o alta alternativa la riscanta Ucraina decat Turcia”, a transmis directorul executiv al Gazprom, Aleksei Miller, citat de Russia Today.

“Pe agenda noastra se afla acum ‘Turkish Stream'”, a punctat acesta.

Insa comisarul european pentru Energie a opinat ca aceasta decizie va dauna imaginii gigantului rus.

Proiectul de gazoduct South Stream a cazut: I-am pus cruce, a anuntat seful Gazprom

South Stream ar fi redus dependenta Europei de gazele tranzitate prin Ucraina, in conditiile conflictului care are loc in tara vecina Romaniei, unde rebelii prorusi au revendicat cateva teritorii.

Bulgaria ar fi fost poarta de intrare, insa avand in vedere ca proiectul e ingropat, Comisia Europeana si-a exprimat sprijinul pentru ca Sofia sa construiasca o noua unitate de inmagazinare a gazelor, avand in vedere ca cele actuale pot stoca o cantitate de resurse echivalenta cu consumul pe doua luni.

“Chiar sper ca vom putea gasi solutia corecta, in special dupa vizita de la Moscova”, a mentionat premierul bulgar, Boyko Borisov.

Totusi, cei de la Gazprom au insistat asupra faptului ca Europa va fi nevoita sa construiasca o conducta de legatura intre Turcia si Grecia pentru a primi gaze pe aceasta ruta.

Tags:

Comments are closed.

November 2017
M T W T F S S
« Oct    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Site Metter