ExxonMobil si OMV Petrom, anunt despre explorarile de resurse din Marea Neagra

2014/10/27

ziare.com

ExxonMobil si OMV Petrom au inceput explorarile la al treilea perimetru din blocul offshore Neptun al Marii Negre.

Platforma Ocean Endeavour foreaza sonda de explorare Pelican South-1 la aproximativ 155 de kilometri de tarm, in sectorul romanesc al Marii Negre. Aceasta va testa o noua structura geologica in blocul Neptun.

La inceputul acestei luni, platforma Ocean Endeavour a finalizat forajul sondei Domino-2 iar datele obtinute de sonda sunt in curs de evaluare, informeaza comunicatul remis Ziare.com.

“Explorarea pentru titei si gaze in zone unde nu au mai fost desfasurate astfel de activitati este complexa si foarte detaliata, de multe ori fiind nevoie de ani pentru a fi finalizata. O
intelegere aprofundata a structurii geologice este esentiala inainte de a efectua investitiile semnificative necesare pentru dezvoltarea unei astfel de descoperiri,” a spus John Knapp, director general al ExxonMobil Exploration and Production Romania.

“Zona Marii Negre are un rol central in strategia noastra si alocam resurse tehnice si financiare semnificative pentru proiectele offshore. Suntem incurajati de rezultatele bune
obtinute pana acum, in ape de mica si mare adancime.

Cu toate acestea, mare parte a activitatii din zona de mare adancime a Marii Negre este o activitate de pionierat, in zone neexplorate pana acum, care implica investitii cu un grad ridicat de risc, necesitand astfel un mediu investitional stabil,” a spus Gabriel Selischi, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil cu activitatea de Explorare si Productie.

ExxonMobil Exploration and Production Romania si OMV Petrom detin fiecare 50% din sectorul de apa adanca a blocului Neptun.

In noiembrie 2008, cele doua companii au semnat un acord prin care ExxonMobil a achizitionat o participatie de 50% in zona de mare adancime a blocului. In 2012, ExxonMobil si OMV Petrom au anuntat descoperirea unui zacamant de gaze naturale cu sonda Domino-1 in zona de apa adanca a perimetrului.

Tags:

Comments are closed.

November 2017
M T W T F S S
« Oct    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Site Metter