Electrica tine pasul cu concurenta la capitolul investitii

2015/07/11

energy-center.ro

Dupa Transgaz si Romgaz, care au anunta investitii consistente pentru cresterea calitatii serviciilor, o alta companie cu capital romanesc si cotata la bursa se aliniaza promisiunilor facute cu ocazia listarii. In pas cu celelalte companii de distributie din domeniul energiei electrice, actionarii Electrica au aprobat, in cadrul Adunarii Generale Extraordinare de joi, planul anual de investitii consolidat pentru 2015, cu un buget de 859,680 milioane lei.

Conform unui comunicat remis vineri, planul anual de investitii a fost intocmit tinand cont de strategia de investitii asumata prin Prospectul de Oferta din Oferta Publica Initiala, precum si cu respectarea reglementarilor aplicabile.

De asemenea, in Adunarea Generala Ordinara a fost prezentat planul strategic al Consiliului de Administratie al Electrica pentru perioada 2015-2018, obiectivele prioritare fiind cresterea valorii pe termen lung pentru actionari, precum si imbunatatirea calitatii serviciilor oferite consumatorului final.

‘Pentru atingerea acestor obiective prioritare, Electrica a stabilit pentru Grup cateva directii strategice: asigurarea unei cresteri economice sustenabile, mentinerea stabilitatii financiare, imbunatatirea eficientei operationale, asigurarea unei forte de munca implicata si calificata, adoptarea celor mai inalte standarde de guvernanta corporativa, gestionarea in mod activ a portofoliului de afaceri’, se mentioneaza in comunicat.

In cadrul celor doua Adunari Generale, au fost aprobate si limitele generale ale remuneratiei directorilor care au contract de mandat cu Electrica, precum si a altor categorii de personal.

‘Limitele generale propuse sunt aliniate la media castigurilor din companiile similare din sectorul energetic din Romania’, se arata in comunicat, care mai precizeaza ca nu a fost aprobata propunerea facuta de consultanti, in concordanta cu bunele practici din piata, in ceea ce priveste remuneratia membrilor Consiliului de Administratie al Electrica.

Membrii Consiliului de Administratie, impreuna cu managementul Electrica SA, considera ca aprobarea Planului Anual de Investitii pentru anul 2015 si a remuneratiei directorilor executivi (numiti prin mandat de CA) sunt factori cheie care vor consolida evolutia pozitiva a Electrica, contribuind la atingerea obiectivelor sale strategice.

‘Acordul actionarilor cu privire la strategia propusa de Consiliul de Administratie si de managementul Electrica constituie inca un pas important in procesul deja inceput de implementare a unui sistem de crestere a performantelor, inclusiv prin optimizarea structurii organizationale a companiei’, sustin acestia.

Referitor la remuneratia membrilor Consiliului de Administratie al Electrica, actionarii au solicitat amanarea discutiilor pentru urmatoarea AGA.

Tags:

Comments are closed.

November 2017
M T W T F S S
« Oct    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Site Metter