Dacian Ciolos va discuta cu Joe Biden despre oportunitatile energetice “enorme” din Marea Neagra

2016/05/23

Hotnews

Premierul Dacian Ciolos a declarat duminica, pentru Mediafax, ca intrevederea pe care urmeaza sa o aiba marti cu vicepresedintele Statelor Unite, Joseph Biden, este “o ocazie pentru a discuta oportunitatile enorme oferite de Romania in regiunea Marii Negre mai ales in privinta investitiilor si dezvoltarii infrastructurii”.

” Intrevederea cu Joseph Biden din 24 mai este o ocazie pentru a discuta despre oportunitatile enorme oferite de Romania in regiunea Marii Negre mai ales in privinta investitiilor si dezvoltarii infrastructurii, inclusiv productia si transportul de energie. Vom pune accentul pe potentialul energetic al Romaniei de productie de gaz din Marea Neagra.Este, de asemenea, o ocazie suplimentara de a ne consulta inaintea summit-ul NATO de la Varsovia. Romania doreste sprijinul activ al SUA pentru o prezenta Aliata inaintata pe tot flancul estic, de la Marea Baltica pana la Marea Neagra. Vom continua discutiile cu partea americana pe propunerile noastre in perspectiva summit-ului”, a declarat Dacian Ciolos pentru Mediafax, intrebat ce “pune pe masa” Romania la intalnirea cu vicepresedintele SUA.

Intrebat si care sunt avantajele estimate pentru Romania in urma vizitei de lucru pe care seful Guvernului o incepe duminica in SUA, Dacian Ciolos a raspuns:” consolidarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic, astfel incat cooperarea economica sa atinga acelasi nivel inalt de excelenta si dinamica pozitiva precum interactiunea pe palierul politico-militar. Vom prezenta la Washington viziunea noastra privind rolul Romaniei in regiunea Marii Negre si interesul nostru, nu numai in domeniul securitatii, ci si in dezvoltarea relatiilor economice”.

“Este momentul potrivit pentru o asemenea redimensionare”, a subliniat seful Executivului.

“Tara noastra are una din cele mai mari cresteri economice din Europa si este o economie solida in context regional. In acest context favorabil, comertul bilateral romano-american s-a dublat in ultimii ani si a atins nivelul record de 2,2 miliarde de dolari americani. Vedem un potential imens cu SUA pentru a consolida relatiile de investitii si comert. Dorim sa mentinem dialogul deschis cu partenerii americani si sa pledam pentru participarea institutiilor si firmelor americane la edificarea unui cadru investitional atractiv, precum si ancorarea intereselor economice americane in Romania. De altfel, programul vizitei cuprinde mai multe intalniri cu reprezentanti ai mediului de afaceri american, cu accent pe sectoarele auto,energie, agricol, industria aerospatiala si sectorul IT”, a explicat Dacian Ciolos.

Primul ministru a adaugat ca, in timpul vizitei, isi mai propune aprofundarea cooperarii cu SUA ” in plan regional, in zona Marii Negre, in special in privinta stabilitatii economice din Republica Moldova si a continuarii parcursului european al acesteia”.

Premierul Dacian Ciolos a plecat duminica in Statele Unite ale Americii, pentru o vizita de trei zile, perioada in care se va intalni la Washington cu vicepresedintele SUA, Joseph Biden, cu secretarii Agriculturii, Comertului, Energiei si, la Detroit, cu CEO al Ford Motor Company, Mark Fields.

Tags: ,

Comments are closed.

November 2017
M T W T F S S
« Oct    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Site Metter