Consilierul pe politică externă al lui Trump recunoaște că are afaceri în Rusia

2016/08/10

independent.md

Carter Page, consilierul pe politică externă al lui Donald Trump, care a provocat șoc în Statele Unite prin declarațiile sale pro-rusești și anti-americane, are legături de afaceri cu Rusia, scrie The Washington Post.

La o reuniune a experților în domeniul politicii externe, de la începutul lunii iunie, el a vorbit pozitiv despre președintele rus. O lună mai târziu, Page a fost la Moscova, iar în discursul său a criticat aspru politica SUA față de Rusia și alte țări.

Potrivit lui Page, Statele Unite și alte țări occidentale „împiedică progresul potențial” al țărilor independente, care în timpul războiului rece au făcut parte din URSS. Asta se întâmplă din cauza „concentrării ipocrite a Occidentului pe anumite probleme, cum ar fi dezvoltarea democrației”.

În februarie 2015, Page a criticat sancțiunile împotriva Rusiei, impuse de SUA și UE după anexarea Crimeei și atacul împotriva Ucrainei de Est.

Page este absolvent al Academiei Navale, a lucrat în serviciile de informații, iar apoi a obținut o diplomă în afaceri. În 2004 s-a mutat la Moscova, unde a lucrat în cadrul departamentului de investiții al băncii Merrill Lynch. Tot atunci a intrat în legatură cu Gazprom și a cumpărat acțiuni la o companie înființată de Gazprom, care operează în zona Sahalin. A fondat firma de investiții Global Energy Capital. Într-un interviu cu „Bloomberg News”, Page a recunoscut că deține acțiuni Gazprom și că valoarea lor este afectată de sancțiunile impuse împotriva Rusiei.

Page i-a luat apărarea oligarhului rus, șeful Rosneft și un apropiat al lui Putin – Igor Secin, care a fost inclus pe lista neagră a SUA, cu interzicerea derulării de afaceri cu companii din SUA. Page a spus că, „în ultimii zece ani, Secin a făcut mai mult decât oricine altcineva pentru îmbunătățirea relațiilor dintre SUA și Rusia”.

Congresmanul democrat Adam Schiff, din Comisia privind serviciile de informații, a declarat că legaturile ruse ale consilierilor candidatului republican la Casa Albă, „arată că tentaculele Kremlinului au ajuns până la sediul de campanie al lui Trump”.

Tags: ,

Comments are closed.

November 2017
M T W T F S S
« Oct    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Site Metter